Laatste bezoek

Op de valreep voor we moeten gaan vertrekken uit Gabon, hebben we nog bezoek gehad. Petra haar vader Dirk en zijn vrouw Connie, kwamen speciaal rond Petra haar verjaardag naar Gabon. Extra leuk voor ons deze keer, want het gaf ons een goede reden om nog even wat leuke toeristische tripjes te maken in Gabon. Het 1e weekend hebben we leuk de omgeving verkend. Bbq op het strand van Pointe Pedras, olifanten spotten op het kamp en natuurlijk Petra haar verjaardag vieren. We hadden een tuin party georganiseerd en hebben een leuke en gezellige middag gehad, met vooral heel leuk de kadootjes en kaarten die ze hadden meegenomen uit Nederland.

Door de week moesten Petra en ik gewoon werken, dus hebben Dirk en Connie zich vooral zelf moeten vermaken. Maar met mooie stranden, een zwembad, fietsen en een relaxed vakantie park onder handbereik, was dat geen probleem natuurlijk.

Het 2e weekend zijn we met zijn 4en naar Sette Cama geweest. Een uurtje varen met Taco als stoere kapitein op de Shell boot en we waren bij Sette Cama safaris. De Shell hut was vol, dus we hadden besloten om een van de toeroperators daar te proberen. De huisjes waren schoon (op een paar kakkerlakken en muizen na), het eten goed (maar elke dag zelfde vis en salade) en het uitzicht fantastisch (links de lagune en rechts het strand). We hadden wat negatieve dingen gehoord, maar het is ons heel erg meegevallen. We hadden onze eigen gids, Ghislain, meegenomen, want we wisten dat hij de beste gids is van dit gebied. En dat klopte, want hij heeft ons heel vakkundig door alle smalle en ondiepe riviertjes, door modderige paden en veilig weer terug weten te leiden. Hippo's, buffels op het strand, apen, veel vogels en veel olifanten sporen hebben we weten te vinden. Een heerlijk ontspannen en relaxed weekend. Alleen de tocht terug viel wat tegen. Door de sterke wind, stonden er wat teveel golven op de lagune en zowel Petra als Connie vonden dit maar niks en dus moest ik gedwongen de snelheid terug schroeven.......

Rondom het laatste weekend hadden wij ook 2 dagen vrij genomen, zodat we wat meer tijd samen hadden. We zijn donderdagmiddag naar Libreville gevlogen, waar we vrijdagochtend vertrokken per boot naar Nyonie. Dit is een klein dorpje tussen twee grote parken, wat blijkbaar erg mooi moest zijn. Wij waren er ook nog nooit geweest, dus ook voor ons een nieuw avontuur. Na een uur varen en nog een half uur per oude landrover, kwamen we aan bij de lodge. Heel mooi gelegen, direct aan het strand en tegen de bossen aan. De lodge is vrij groot (omdat het eenvoudig te bereiken is vanuit Libreville) en kan op topdagen wel 85 mensen tegelijkertijd slapen (ja voor Gabon is 85 mensen erg druk!). Gelukkig hadden wij een rustig weekend en waren we maar met twintig personen. Alle maaltijden doe je gezellig met zijn allen aan 1 lange tafel, dus je krijgt een soort schoolreisje sfeer. Het landschap rondom Nyonie is erg mooi. Grote vlaktes met allerlei bizarre ronde heuveltjes erin. Qua dieren is het vergelijkbaar met Gamba of Sette Cama, olifanten, buffels en apen vooral. Wat wel erg leuk was dat we opeens een groep chimpansees zagen oversteken. Die hadden we nog niet gezien in Gabon, dus toch weer wat nieuws. Ook waren er heel andere vogels te vinden in dit deel van Gabon, maar het blijft lastig om die goed op de foto te krijgen in een bos. Na 2 nachten zijn we weer terug gevaren naar Libreville, waar we op maandag nog leuk met zijn allen zijn gaan winkelen op de afrikaanse markt om de nodige souveniers in te slaan. Daarna vlogen Dirk en Connie weer terug naar Nederland en wij weer terug naar Gamba, voor onze laatste weken hier. We moeten nu gaan beginnen met nadenken over inpakken, containers, verhuizen en nog even genieten van deze mooie plek......

Groeten, Petra en Taco

(er staan ook foto's bij dit verhaal in ons album)


  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons

Vul de onderstaande vraag in om het bericht te kunnen plaatsen. Deze beveiliging is om te zorgen dat spam-computers geen misbruik kunnen maken van dit gastenboek.
 


Kattebel:
Verberg email:
Marjo - 28 06 10 - 17:18

Geniet van de laatste weken! Mooie foto's, vind de foto van petra haar verjaardag erg grappig met die hond op de voorgrond! Geniet van Gabon, maar Nederland is straks vast ook weer leuk. In ieder geval is het nu ook zomer hier!