Dutch Night

Het heeft even geduurd, maar nu is er eindelijk weer een update van ons. De afgelopen 2 weekenden hebben we groot feest gehad. Het was Dutch-Night, oftewel onze variant op Koninginnedag. Omdat er natuurlijk altijd veel Nederlanders zijn in Gabon, is dit van oudsher een van de leukere en grotere feesten hier. Vroeger was het maar 1 nacht (vandaar Dutch Night), maar tegenwoordig wordt het steeds langer (en leuker :-))

Dit jaar begon het op 30 april zelf met een echte vlooienmarkt. Petra was helemaal op dreef en heeft allemaal spullen verkocht die we hier niet meer nodig hebben omdat we binnenkort vertrekken en het niet meer mee willen nemen. Wat? Wisten jullie dit nog niet? Taco zijn baan houdt op te bestaan hier, omdat het project iets minder snel loopt dan gedacht en ik ben dus op zoek naar een andere baan bij Shell. Rond de zomer gaan we waarschijnlijk verhuizen en dus werd het tijd om de kasten eens op te ruimen en spulletjes te verkopen. Petra heeft voor ruim 200 euro aan spullen verkocht en was 1 van de topverkopers. Later die avond was er een karaoke/soundmix show, met echt bier van de tap (normaal hebben we alleen blikjes en flesjes) en bitterballen. Groot feest dus. Petra was moe en was al vroeg gaan slapen en ik ben geen grote fan van zelf zingen, dus ik ben vooral fanatiek publiek geweest.

Het echte feest begon het weekend erna. Op vrijdagmiddag was de klassieke voetbalwedstrijd Nederland tegen de Rest van de Wereld. Meestal verliest Nederland omdat we met moeite 11 mensen kunnen vinden. Dit jaar hadden we 16 mensen die wilden voetballen, dus ik hoefde niet mee te spelen en ik was bevorderd tot assistent coach. Vol goede moed begonnen we met de warming-up en het Wilhelmus en de 1e 10 minuten ging redelijk. Maar helaas, ondanks de enthousiaste coaches en Nederlandse supporters, hadden we al snel een doelpunt tegen. Ik zal jullie de rest van de wedstrijd sparen, maar we hebben dus verloren met 5-1. gelukkig was er 's avonds pub-night, waar we met bier en bitterballen en een heerlijke Indonesische buffet, ons verlies al snel weer waren vergeten.

Zaterdagochtend waren de kinderen aan de beurt voor het grote Yenzi waterfeest. Petra haar baas zat in de commissie en dus hadden we ons als vrijwilliger opgegeven. Normaal zijn we in het weekend niet zo aktief en houden we van rustig uitslapen en ontbijten op ons terras, maar nu stonden we om 9 uur klaar op het sportveld. Petra was ingedeeld bij het eendjes vissen, erg populair bij de kleinste kinderen en ik was verantwoordelijk voor het touwtrekken. Om het wat lastiger te maken, was het touwtrekken op een zeil vol zeep en water. Een goede aktiviteit voor de oudere kids om hun energie kwijt te raken.

Zaterdagavond was het grote feest. De organisatie had een echte dance valley georganiseerd op de golfbaan. Oorspronkelijk zou er een Nederlandse band komen spelen, maar door problemen met de douane rond hun visum mochten die het land niet in en zijn weer teruggestuurd naar Nederland (een kleine " tegenvaller"  voor de organisatie). Gelukkig hadden ze wel een goede DJ uit Libreville laten komen, die samen met onze huis DJ van het kamp, een geweldige dance party hebben neergezet. Het thema was "white, tight and a bit of orange" en iedereen had zijn best gedaan om zich leuk aan te kleden. De muziek was goed, de drank vloeide rijkelijk en tot in de kleine uurtjes werd er volop gefeest en gedanst. Het leuke was dat dit niet alleen Nederlands feestje was, maar ook de Gabonezen en andere nationaliteiten van het kamp hebben volop meegedaan in de feestvreugde.

In ons fotoalbum staan ook nog een paar foto's van de Dutch Night aktiviteiten.

Groeten, Petra en Taco


  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons

Vul de onderstaande vraag in om het bericht te kunnen plaatsen. Deze beveiliging is om te zorgen dat spam-computers geen misbruik kunnen maken van dit gastenboek.
 


Kattebel:
Verberg email: