Koud in Kaapstad

Vorige week donderdag zijn we na een gebroken nachtvlucht met overstap in J'burg aangekomen in Kaapstad. Het was wel even schrikken, tijdens de vlucht zagen we sneeuw, veel sneeuw, liggen bij Ceres, niet ver van Kaapstad en we beseften dat we dus echt midden in de winter aankwamen. Overdag is het best mooi, zonnig en boven de 20 graden, maar 's nachts zit het net boven het vriespunt. Onze start in Kaapstad was niet vloeiend. Nadat we de huurauto hadden opgehaald reden we vrolijk richting de stad. Helaas na 12 km rijden kwam er een hoop rook uit de moterkap en we hebben de auto dus maar meteen stil gezet op de snelweg. Daar stonden we dan, net aangekomen en gestrand op de snelweg. Gelukkig stond er een politie auto net achter ons en die heeft ons heel goed geholpen om veilig aan de kant te komen en te bellen met het verhuurbedrijf en de sleepdienst. Na twee uur wachten waren we weer terug op het vliegveld en kregen we onze 2e auto en deze doet het gelukkig wel goed.

Ons hotel ligt in Seapoint en dus heerlijk dicht bij de zee en het centrum. Vrijdag zijn we eerst maar wezen winkelen om wat warme kleren te kopen, onze winterspullen zitten nog in de container en we hadden alleen zomerse Gabon kleding bij ons. De rest van de dag hebben we lekker op het strand en terrasjes van Camps Bay gezeten om wat te lezen, te genieten van de zon en ons voor te bereiden op het weekend. We merken beide weer dat Kaapstad echt een hele goede stad is voor ons en we voelen ons helemaal thuis hier. Ik heb al stiekum gekeken naar de kosten van een leuk huisje aan de zee hier, maar op de mooie plekken is Kaapstad toch ook wel duur..... 

Tijdens het weekend hebben we twee heel intensieve dagen doorgebracht met een training, de breakthrough experience, van dr John Demartini (http://www.drdemartini.com). Dr Demartini is een van de sprekers van de Secret en hij heeft een grote indruk gemaakt op ons toen we hem hebben horen spreken in London vorig jaar. In de Breakthrough Experience leert hij mensen om op een andere manier naar de wereld, je eigen leven, dingen die je gebeuren, je doelen en nog veel meer te kijken. Het is een personal development programma dat je leert om je mind in balans te brengen en te verbreden en je hart te openen voor je eigen werkelijke grootheid. Ik was aan het begin wat skeptisch, maar inderdaad, John doet wat hij beloofd en het is een waardevol programma en ik heb nu een andere kijk op het leven.

We weten nog niet precies wat we verder gaan doen. We hebben een vlucht naar J'burg voor morgen en hebben daar ook een auto gehuurd. Verder hebben we nog helemaal niets gepland of geboekt, daar gaan we vandaag nog over nadenken. We houden jullie op de hoogte.

 Groeten (ook van Petra natuurlijk) Taco


  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons

Vul de onderstaande vraag in om het bericht te kunnen plaatsen. Deze beveiliging is om te zorgen dat spam-computers geen misbruik kunnen maken van dit gastenboek.
 


Kattebel:
Verberg email:
Sandra () - 16 07 08 - 14:26

hoi Peet!
dokter Snijder vond dat het goed gegaan was, hij vroeg of ik tevreden was... ben eerst een half uurtje gaan klagen;-) hahaha nee hor, in 1 minuut stond ik weer buiten! alles goed, als ik nog meer klachten krijg mag ik terug naar Huijing in de vloot. verder ging mijn eerste dag heel goed, ik had alleen enorme kramp in mijn linker hand, van al die *** folders. wat een lastige dingen zijn dat zeg! maar goed, ik heb het erg naar mijn zin. alleen... 2 van mijn directe collega's gaan in !december! bevallen hahaha lekker dan... ik werk van 10.45-12.15 en dan ong. van 13.45-15.00 het kan wat verschillen, maar dat zal wel loslopen. veel plezier in Kruger!