Foto's car rally en dagje vissen

Er zijn weer nieuwe aktie foto's. Klik snel in het foto album op de map "2009-10-car rally en vis"

Het is alweer lang geleden

Hallo familie, vrienden, collega's, buren en andere lezers van dit forum,

Als jullie je afvragen waar we gebleven zijn en of alles nog wel goed gaat met ons, maak je geen zorgen. We hebben het gewoon even wat druk gehad en hadden wat probleempjes op onze site. Dat laatste is nu weer opgelost en dus kan ik weer een update geven van ons leventje hier.

Meteen nadat we van vakantie terug kwamen is het op mijn werk steeds drukker geworden. Het project zit momenteel in een fase dat er weer van alles tegelijkertijd gebeurt, dus ik heb bijna elke week wel 1, 2, 3 of soms een hele groep collega's uit Nederland die hier dingen moet zien, meten en bespreken. Wel leuk om te doen en goed voor mezelf om te zien dat mijn rol hier steeds belangrijker wordt. De andere kant is dat ik dan ook vaak de meeste avonden en weekenden ook met werkzaken bezig. Gelukkig heb ik meestal hele leuke en gezellige collega's.....:-)

Petra heeft het gelukkig bijna net zo druk. Ze is onlangs weer voor twee weken naar ZA geweest en heeft daar en een training gegeven en weer een vervolgtraining gedaan. Ze is nu weer volop bezig met de Demartini methode en nu zelfs bezig met het assisteren bij de vertaling van een van zijn boeken in het nederlands. Ook is ze nog steeds aan het werk als onderwijs assistant op de school hier op het kamp en heeft haar draai daar nu ook helemaal gevonden.

Natuurlijk hebben we naast werk, nog steeds tijd voor leuke dingen. We gaan nog vaak weekends op pad, beetje rondrijden op zoek naar apen, olifanten en gorilla's of we gaan lekker uitwaaien of barbequen op het strand (iets wat ook door mijn gasten erg op prijs wordt gesteld). Hoogtepunt van de afgelopen weekenden was wel de Yenzi car rally. Eens per jaar wordt er een off-road parcours uitgezet langs onbekende routes, waar onze 4x4 kennis op de proef wordt gesteld. Petra zat nog in ZA, dus heb ik met Sharif een team gevormd. Er deden dit jaar ongeveer 25 auto's met gemiddeld 3 personen mee. Een grote opkomst dus. De route begon op zanderige vlakte, waar we een steile helling af en weer op moesten rijden. Veel auto's kwamen hier vast te zitten, maar met veel gas geven kwamen wij in een keer boven (alleen is wel de achterbumper een beetje gedeukt nu, omdat we iets te snel dansten). Daarna kwam er een lang stuk door een erg krap pad, wat toepasselijk " scratchy tunnel" wordt genoemt. En inderdaad de auto heeft weer wat extra krassen erbij. Het volgende parcours liep over het strand, maar hier kwam ik goed vast te zitten. Ik moet uitwijken voor een andere auto, verloor snelheid en de auto groef zich fijn in..... Maar gelukkig waren we met wat graven en zandladders weer snel vrij. De volgende hindernis was een oversteek van een diepe rivier. Wij waren met een groep van 3 auto's de laatste groep en het water was al stijgende, vanwege de opkomende vloed. De auto voor ons ging eerst heel goed, rustig en beheerst. Maar helaas net voor het einde reed de auto van het spoor af en kwam vast te zitten in de modder. Het water stond al snel tot halverwege de stoelen in de auto. Gelukkig stond er een andere auto klaar aan de overkant om hem er uit te slepen, maar mijn collega heeft wel wat waterschade opgelopen. Gelukkig is de motor niet ernstig beschadigd...... Wij waren de volgende. Ik ben eerst maar door het water gaan lopen om de route te verkennen (kwam tot aan mijn navel) en heb Sharif toen gelukkig goed naar de overkant kunnen loodsen. Na de lunch waren er nog twee behendigheids tests. Eentje waarbij je zo snel mogelijk een parcours op een steile helling moest afleggen en eentje in een oude kiezel afgraving, vol met gaten, richels en randjes. Beide waren leuk en gingen zonder problemen. 's avonds was er een grote bbq voor het hele kamp, waar iedereen zijn sterke verhalen kon delen met de rest van het kamp. Een erg geslaagde dag en we zullen binnenkort zeker wat mooie foto's plaatsen. Hoop dat ik dar het komend weekend nog even tijd voor heb.

De politieke situatie is nog steeds niet helemaal kalm. Een aantal tegenkandidaten hebben de eerlijkheid van de verkiezingen aangevochten, maar deze week heeft de rechtbank beslits dat de verkiezingen eerlijk waren en dat Ali Ben Bongo de nieuwe president wordt. Hier in Gamba merken we er nog steeds weinig van, maar in de grote steden is er nog steeds meer politie en leger controles op de vliegvelden en wegen. Binnen enkele dagen wordt hij geinstalleerd en hopen we dat alle problemen over zijn en het leven weer helemaal zijn normale gang kan gaan.    

Groetjes, Taco

Nieuws

Verkiezing Ali Ben Bongo in Gabon bevestigd Lees meer