Hapsidophrys Smaragdinus

Zoals beloofd hier een stukje over het nederlandse feest hier op het kamp. Op donderdagavond begon het met de traditionele voetbalwedstrijd Nederland tegen de rest van de wereld. Gelukkig had de organisatie een nederlandse band geregeld voor het feest en die wilde ook graag mee voetballen, dus we konden net een vol team samenstellen. In de stromende regen werd een zeer spannende wedstrijd gespeeld. In de 1e helft scoorde de rest van de wereld het 1e doelpunt. Daarna kregen wij veel kansen, maar helaas het lukte niet om de gelijkmaker te scoren, dus verloren we uiteindelijk met 1-0.

Op vrijdagavond ging het feest verder. Tijdens de normale clubavond, waar vaak een grote groep mensen komt eten op vrijdag, speelde de band een informele mee-zing sessie. Het was een soort live karaoke, je mocht een nummer kiezen, de band speelde en je mocht zelf zingen. Omdat de band vooral oude rock klassiekers of nederlandse meezingers op de lijst had staan, waren wij niet erg gemotiveerd om mee te doen. Petra heeft nog wel met een groepje "een beetje verliefd" gezongen, maar dat was ook onze enige inbreng.

Het kinderfeest was gepland voor zaterdagochtend. Helaas regende het veel, heel veel, en dus werd de geplande optocht over het kamp verplaatst naar de gymzaal en zijn de helft van de spelletjes afgelast. De disco en de pannenkoeken maakten gelukkig weer veel goed en de meeste kinderen gingen toch nog met een glimlach naar huis.

het feeste barste pas echt los op zaterdagavond. De band (nieuw Gamut) was speciaal uit Nederland komen overvliegen, het terrein bij de botenclub was mooi aangekleed met vuur, lichtjes en een podium, er waren allemaal nederlandse hapjes, zoals bitterballen en frikandel speciaal en er was gratis drank - alle ingredienten dus om er een goed feest van te maken. Er waren redelijk veel mensen afgekomen op het feest, maar de nederlanders waren wel in de meerderheid. Tot een uur of twee 's nachts ging het feest door en we hebben naar hartelust kunnen dansen en feesten.

Jullie begrijpen dat we op zondag dus niet veel meer hebben gedaan, een beetje luieren op de bank, filmpje kijken en even naar het strand voor een frisse neus en dat was het wel.

O ja, jullie vragen je vast af waar de titel van dit stukje vandaan komt. Voor de echte biologen is het geen raadsel, want het is de naam van een ruim 1 meter lange groene slang, die heel veel voorkomt hier in Gabon. Het is een slang die vooral kikkers en gekko's eet en graag in huisen kruipt om daar te jagen. En je voelt het al aankomen, wij hadden dus deze week bezoek van deze slang in onze patio. Petra heeft heel moedig samen met de tuinman, de slang weer uit onze patio weten te verdrijven en voorlopig lopen we maar even niet meer op blote voeten naar buiten. Zie hieronder de foto van de slang, binnenkort zullen we ook wat fot's van het weekend plaatsen in het fot album, maar die moeten we eerst nog uitzoeken.

Groeten, Petra en Taco

Kamperen op het strand

Afgelopen weekend hadden we een lekker lang weekend. We hebben hier geen koninginnedag (wel een Dutch night - hier over straks meer), maar gelukkig vieren ze wel De Dag van de Arbeid op 1 mei en dus hadden we vrijdag vrij. Een mooie gelegenheid om de kampeer spullen bij elkaar te zoeken en naar een mooie plek bij het strand te gaan. Een paar weken geleden hadden we een perfecte kampeer locatie gezien, niet heel ver van het kamp vandaan (voor de mensen die hier bekend zijn, ongeveer een kilometer voorbij de Beruto hut). Het bijzondere aan deze lokatie is dat er een stuk strand een beetje verhoogd ligt, precies tussen een lagune en de zee in. Vanaf de kampeerplek heb je dus een heel mooi uitzicht over de omgeving, veel kans op dieren, toch redelijk veilig en met een lekkere bries, zodat het niet te heet wordt in de tent.

Vrijdagmiddag net na de lunch vertrokken we dus met 4 auto's richting het strand. De route naar de kampeerplek is niet al te lastig te rijden, al blijft rijden door zacht zand altijd spannend. Na een half uurtje waren we er en begonnen we met het opzetten van de tenten en verzamelen van hout, heel veel hout, om de hele nacht een kampvuur te kunnen hebben. Na het harde werken was het tijd voor een lekkere margarita, terwijl het 1e vlees (en de vega sticks) al op de BBQ wordt gelegd. Na het eten ging de helft van de groep naar huis, volgens hen omdat ze andere afspraken hadden, volgens ons omdat ze niet durfden te blijven :-)

's avonds hebben we ons best gedaan om olifanten, nijlpaarden of andere dieren te spotten, maar veel meer dan wat krabbetjes en vogeltjes hebben we niet gezien helaas. Waarschijnlijk was onze aanwezigheid, en het vuur en lawaai wat we maakten, genoeg om alle dieren in de wijde omtrek weg te jagen. Wel was het heel leuk om 's nachts op het strand te lopen, te genieten van het kampvuur, ontelbare sterren en ons te verbazen over hoeveel licht er eigenlijk van de maan komt.

Ruim voorbij middernacht werd het tijd om naar bed te gaan, maar zelfs met de koele zee bries was het toch wel erg zweterig in de tent. Gelukkig brak er rond een uur of 4 een zware regenbui los en daalde de temperatuur een paar graden en konden we toch nog wat uurtjes slapen. Totdat ik ineens wakker werd omdat er iets aan mijn vingers zat te knabbelen. Snel een zaklamp gepakt en gezocht naar het grote monster, bleek dat er een kleine brutale krab de tent was binnengekropen die dacht een mooie maaltijd te hebben gevonden. Wat bleek, tijdens de regenbui had ik mijn buitentent dicht gedaan, maar vergeten om de binnentent weer goed te sluiten - en ja dat is dus niet zo slimme aktie.

Om een uur of 7 werd het alweer te heet in de tent, dus tijd voor een ontbijt. Maar helaas, net toen we alles hadden klaargezet, begon het weer te regenen. De rest van de ochtend was het afwisseled nat en droog en dus hebben we de meeste tijd doorgebracht in een hut iets verderop die ooit door iemand op het strand is gebouwd en nu nog steeds door Shell wordt onderhouden. Met vliegeren als het droog was en een spelletje spelen tijdens de regen hebben we ons toch nog goed vermaakt. Het mooiste was nog dat toen we terug reden naar ons huis, we opeens 4 olifanten zagen lopen - midden op de dag. Hebben we toch nog iets gezien tijdens het kamperen.

Zaterdagavond hebben we weer Catan gespeeld, met zes spelers en de Steden en Ridders uitbreiding was het een lang en zwaar spel, maar ondanks de korte kampeer nacht ervoor, heeft Petra dit keer de overwinning weten te behalen. Op zondag mochten we weer naar het strand. Talitha, onze Braziliaanse buurvrouw, was jarig en die had een echt geweldige goede bbq georganiseerd. Ze houdt van koken en haar man van bbq-en dus we werden goed verwend.

Volgend weekend beloofd ook weer druk te worden. Zoals ik aan het begin al zei, we vieren hier natuurlijk geen koninginnedag, maar ter compensatie organiseren de Nederlanders wel elk jaar rond die tijd de Dutch Night. Wat meestal het feest van het jaar is. Komend weekend is het zover. Wat er allemaal precies gaat gebeuren weten we nog niet (wij zitten niet in de commissie) maar er is in ieder geval een band vanuit Nederland overgevlogen die op vrijdag en zaterdag gaat spelen, dus dat wordt vast een groot feest, maar daar vertellen we de volgende keer wel meer over.

Groeten Taco (en ook van Petra natuurlijk)

(Oja - ik zal ook proberen om weer wat nieuwe foto's te plaatsen - blijf de map foto's in de gaten houden.)

In het nieuws

Gabon President fighting for his life Lees meer

In het nieuws

Africa's longest serving leader, President Omar Bongo Ondimba of Gabon, announced on Wednesday that he was "temporarily" suspending his duties to rest and mourn the death of his wife last month. Lees meer