Ontbijten op het strand

Dit weekend is ons laatste weekend voorlopig hier in Gabon, omdat we binnenkort naar Nederland vliegen en daar een paar weken blijven voor werk, vakantie en bezoek aan familie en vrienden. We wilden dus zeker nog een keer genieten van zon, zee en strand. Tegenwoordig is het midden op de dag vaak heel heet, dus wij hadden het geweldige plan gelanceerd om te gaan ontbijten op Point Pedras, ons favoriete strand. Dus wij gisteravond nog even snel wat lekkers gemaakt en vanochtend vroeg op, om 7 uur ging de wekker al, en dat in het weekend... Snel alles in de auto laden en op weg naar onze vrienden. Maar volgens de thermometer in de auto was het zelfs voor 8 uur ´s ochtends al 29 graden. Maar een plan is een plan, dus toch maar op weg naar het strand. De weg naar dit Pointe Pedras is in de regentijd een beetje lastig, omdat er een aantal diepe kuilen in de weg zitten, waar je makkelijk vast kan komen te zitten in de modder. Gelukkig was het alweer bijna twee weken droog geweest en het 1e stuk van de weg was lekker droog zand, met nog maar hier en daar een kleine waterplas. Geen probleem voor onze Toyota. Totdat we bij die ene plas kwamen die toch dieper was dan we dachten. Opeens voelde ik mijn auto wegzakken naar links en ik kon nog net de auto naar een graspolletje sturen, zodat de banden grip hielden en ik de auto uit de modder kon rijden... pffff..... De auto achter ons dacht slim te zijn en net iets meer naar rechts te rijden, maar daar was het nog modderiger en hun auto zakte met het linkerachterwiel helemaal weg in de modder en kon geen kant meer uit. Met een sleepkabel hebben we ze er wel snel weer uitgetrokken, maar helaas, er was toch al een hele partij water in hun auto gelopen en op de vloer stond een behoorlijke plas...... Gelukkig waren we vlak bij het strand en hebben ze daar het meeste weer kunnen laten drogen in de zon en het lijkt erop dat er geen grote schade aan de auto is.

Ontbijten op het strand was een leuk feest. We hadden van alles meegenomen, pannenkoeken, gekookte eieren, croissants, chocolade broodjes, fruit, yoghurt, mango sap en nog veel meer. Uiteindelijk viel de temperatuur ook wel mee, zolang we in de schaduw bleven zitten was het goed uit te houden.

Wat hebben we nog meer voor nieuws – o ja een paar weken geleden reden we ’s middags richting het strand, zagen we ineens iets de weg oversteken. Wij stoppen en goed kijken (en de camera zoeken) bleek het een groep gorilla’s te zijn. In totaal zijn het er zo’n stuk of 10 geweest, een paar kleintjes en een paar grotere. Helaas waren ze alweer heel snel vertrokken in het bos en hebben we ze alleen vanuit de verte kunnen zien. Maar toch, het blijft toch heel bijzonder als je op je gewone zaterdagmiddag opeens een groep gorilla’s tegenkomt. Door de afstand en alle spanning en sensatie zijn de foto’s wel een beetje vaag en bewogen geworden, maar ik zal hieronder eentje posten, zodat je een beetje een idee krijgt hoe het was.

Groeten, Taco