Petra's eerste week als hulp juf

Ik dacht jullie vinden het vast leuk om iets over mijn eerste week als hulp juf te lezen!

De eerste dag was natuurlijk heel spannend, hoe de kinderen op mij zouden reageren en of ik kon onthouden hoe ze allemaal heten en wat ik ook al weer met ze zou gaan doen... maar dat ging allemaal goed! Zoals jullie mij misschien ook wel kennen ben ik gelijk in volle vaart van start gegaan, heb ze lekker aan het werk gezet en ben enthousiast het een na het ander gaan doen... alleen... een beetje te enthousiast! na twee dagen waren ze helemaal afgedraaid en hebben ze tot vrijdag nodig gehad om weer een beetje bij te komen. Oeps! Maar gelukkig kunnen ze nog steeds lachen en vinden ze me nog steeds aardig.

Ik vind het leuk om in kleine groepjes met de kinderen te werken en dingen te verzinnen hoe ik ze bepaalde principes kan laten oefenen, dat soort dingen. Ik heb het naar mijn zin! Maar ik moet ook eerlijk zeggen, mijn eerste week was best vermoeiend en ik moest erg wennen aan het lage zitten en veel gebukt staan. Gelukkig was het het weekeind slecht weer, dus hebben we lekker rustig aan kunnen doen en ben ik nu weer helemaal fit en is de pijn in mijn rug weer weggetrokken.

Ik heb mijn werkdag vandaag er al weer op zitten. Ik vind de maandag geloof ik een leuke dag, dan vertellen de kinderen over het weekeind en er waren vandaag wat spectaculaire verhalen tussen! Ik ben benieuwd hoe mijn eerste echte normale week zal zijn. Groetjes, Petra

Het lokale leven

Begin december en begin januari heb ik collega's van mijn project op bezoek gehad om relevante informatie te verkrijgen voor ons project. Tijdens deze bezoeken zijn we ook vaak " het veld"  in geweest om een beter beeld te krijgen van de lokale omgeving waar we wonen en werken. Mijn collega's en ikzelf hebben een aantal mooie foto's gemaakt tijdens deze tripjes die ik jullie niet wil onthouden en vandaar dat we een nieuwe map hebben gemaakt in ons fotoalbum, met daarin een aantal leuke foto's van typische lokale sfeerbeelden. Met dank aan mijn collega's Marja, Steve, Simeon, Jeroen en Leon.

Taco