Weer naar ' huis'...

Het is alweer zo ver... de vakantie zit erop. We hebben Kruger achter ons gelaten en rijden morgen naar Johannesburg. We hebben het heel goed gehad. Geen cheeta en leopard meer gezien maar gelukkig nog wel veel andere mooie dingen. Gisteren leeuwen die langs de auto liepen en een honeybadger bij daglicht... dat was heel speciaal. Vanochtend vas de zonsopkomst magisch, een spel van pastelkleuren in de mist.
Onderweg hebben we bij toeval nog het glas en kaarsenwinkeltje gevonden waar ik op de heenweg heen gewild had, en we hebben mooie souveniers gekocht. We hebben vrees ik mega veel overgewicht, moeten nog even gaan kijken hoe we dat gaan doen, maar goed, dat kan de pret niet drukken!
Wat hebben bevestiging gekregen dat ik het land weer in mag, Heel fijn! Vrijdag vliegen we terug en zaterdag door naar Gamba. We zijn erg benieuwd hoe ons leven er dan uit zal gaan zien. Hoe het zal voelen om na een vakantie terug te komen op het kamp.

Groetjes! Taco en Petra

Kruger

We hebben besloten onze hele verdere vakantie in Kruger door te brengen, en hebben dus elf dagen park geboekt! We zitten nu halverwege en krijgen geen genoeg van het dieren kijken. Elke dag denken we: vandaag gaan we wat rustiger aan doen, misschien een middagje voor ons huisje zitten.... maar dan zijn we weer zo enthousiast dat we toch maar weer achter het stuur kruipen. hahahahaha We hebben al veel moois gezien, natuurlijk de antilopes als impala, kudu, steenbok, klipspringer, duiker, bushbok... grazers als zebra, wildebeest, drie keer een grote kudde buffels, veeeel olifanten (met babies), neushoorns en nijlpaarden, veel (roof)vogels - gisteren twee bateleurs die elkaars veren zaten te ordenen! Wat leeuwen, hyena's en vandaag wilde honden! Dat was echt indrukwekkend.
We zijn nog op zoek naar luipaarden en cheeta's maar die verstoppen zich voor ons. Gelukkig hebben we nog een paar dagen te gaan. Morgen gaan we naar een kamp waar in de omgeving vaak cheeta's gezien worden.
We staan steeds heel vroeg op, maar gek genoeg went het. Het is leuk om op de verschillende kampen te slapen en zo de verschillende sferen in het kamp op te snuiven. Tot nu toe vonden we Satara het leukste kamp, niet te veel mensen, 's avonds leeuwen gebrul en hyena's op 10 meter van het huisje (gelukkig zat er wel een hek tussen).

Groetjes!

Koud in Kaapstad

Vorige week donderdag zijn we na een gebroken nachtvlucht met overstap in J'burg aangekomen in Kaapstad. Het was wel even schrikken, tijdens de vlucht zagen we sneeuw, veel sneeuw, liggen bij Ceres, niet ver van Kaapstad en we beseften dat we dus echt midden in de winter aankwamen. Overdag is het best mooi, zonnig en boven de 20 graden, maar 's nachts zit het net boven het vriespunt. Onze start in Kaapstad was niet vloeiend. Nadat we de huurauto hadden opgehaald reden we vrolijk richting de stad. Helaas na 12 km rijden kwam er een hoop rook uit de moterkap en we hebben de auto dus maar meteen stil gezet op de snelweg. Daar stonden we dan, net aangekomen en gestrand op de snelweg. Gelukkig stond er een politie auto net achter ons en die heeft ons heel goed geholpen om veilig aan de kant te komen en te bellen met het verhuurbedrijf en de sleepdienst. Na twee uur wachten waren we weer terug op het vliegveld en kregen we onze 2e auto en deze doet het gelukkig wel goed.

Ons hotel ligt in Seapoint en dus heerlijk dicht bij de zee en het centrum. Vrijdag zijn we eerst maar wezen winkelen om wat warme kleren te kopen, onze winterspullen zitten nog in de container en we hadden alleen zomerse Gabon kleding bij ons. De rest van de dag hebben we lekker op het strand en terrasjes van Camps Bay gezeten om wat te lezen, te genieten van de zon en ons voor te bereiden op het weekend. We merken beide weer dat Kaapstad echt een hele goede stad is voor ons en we voelen ons helemaal thuis hier. Ik heb al stiekum gekeken naar de kosten van een leuk huisje aan de zee hier, maar op de mooie plekken is Kaapstad toch ook wel duur..... 

Tijdens het weekend hebben we twee heel intensieve dagen doorgebracht met een training, de breakthrough experience, van dr John Demartini (http://www.drdemartini.com). Dr Demartini is een van de sprekers van de Secret en hij heeft een grote indruk gemaakt op ons toen we hem hebben horen spreken in London vorig jaar. In de Breakthrough Experience leert hij mensen om op een andere manier naar de wereld, je eigen leven, dingen die je gebeuren, je doelen en nog veel meer te kijken. Het is een personal development programma dat je leert om je mind in balans te brengen en te verbreden en je hart te openen voor je eigen werkelijke grootheid. Ik was aan het begin wat skeptisch, maar inderdaad, John doet wat hij beloofd en het is een waardevol programma en ik heb nu een andere kijk op het leven.

We weten nog niet precies wat we verder gaan doen. We hebben een vlucht naar J'burg voor morgen en hebben daar ook een auto gehuurd. Verder hebben we nog helemaal niets gepland of geboekt, daar gaan we vandaag nog over nadenken. We houden jullie op de hoogte.

 Groeten (ook van Petra natuurlijk) Taco

We gaan op vakantie! Lekker!

Aanstaande dinsdag vliegen we naar Libreville, woensdag moet Taco daar nog werken en dan vliegen we woensdag op donderdag nacht naar Zuid Afrika. We gaan eerst een paar dagen naar Kaapstad waar we een training gaan doen van John Demartini en dan vliegen we terug naar Johannesburg. Daar hebben we een huurauto geregeld en gaan we twee en een halve week rondtouren. Op ons verlanglijstje staat o.a. Kruger, Madikwe Game Reserve en de Blyde rivier canyon. We hebben er echt heel veel zin in!

Gary, de huizenman heeft gezegd dat we maandag even langs moeten lopen op kantoor. Hopelijk gaat hij ons vertellen dat er een huis beschikbaar is! Dat zou wel echt super zijn. We hebben een huis op het oog dat ons erg aanspreekt, en we hebben hem gevraagd na te gaan of er nu iemand in zit, dus wie weet. Als we terug komen van vakantie zou onze container er moeten zijn, dus als de douane dan ook tijd heeft kunnen we misschien wel in die week al gelijk beginnen met inrichten! Heerlijk! Afgelopen week zou de luchtvracht eindelijk aankomen, maar door logistieke onhandigheid heeft het de boot gemist. Nu komt het komende week, dan is het er in ieder geval als we terug komen.

Afgelopen week ben ik meegeweest op een van de tours van het cultureel centrum in het dorp. Het ging over de lokale natuurreligie, we kregen uitleg en we mochten in de tempel waar ze ook de muziek lieten horen die ze maken voor rituelen. Het is fijn om zo iets meer te zien van het leven van de mensen hier, al is het maar een heel klein beetje. Verder ben ik bezig om een aantal workshops te organiseren met het cultureel centrum. We gaan proberen in september te starten met een korte cursus in de lokale taal. Lijkt me heel leuk, het blijkt dat zelfs veel Gabonezen geinteresseerd zijn omdat hun ouders de taal wel spreken, maar dat zij op school alleen maar frans geleerd hebben en dat de rest van hun leven zijn blijven spreken. Het is dus behoud van de cultuur en leuk voor ons om te leren mensen in hun eigen taal te begroeten!
Taco heeft deze week een inhaalslag geleverd wat betreft werk wat was blijven liggen omdat hij een gast had de eerste weken. Ik geloof dat hij nu langzaam een beetje op orde komt. Maar goed, nu gaat ie weer op vakantie, dus als we terug komen kan hij weer overnieuw beginnen...

Het weer is een beetje aan het veranderen. Het wordt langzaam warmer en vaker helder en zonnig. De lokale mensen steken regelmatig vlaktes in brand om de grond weer vruchtbaar te maken zodat er weer nieuwe vegetatie zal groeien. Dat betekent soms dat het hier heel rokerig is, maar goed, dat hoort er bij. Verder staan de mango bomen in bloei, de normaal zo intensief groene bomen zien nu wit-geel. Ze bloeien echt heel uitbundig en er zijn er heel veel, dat moet toch een enorme hoeveelheid vruchten opbrengen! Het is niet zo gek dat er in het mango seizoen zo veel olifanten op af komen!

Morgen hebben we een strandochtend georganiseerd met alle nieuwe mensen die we kennen. We dachten: dat is een mooie gelegenheid om elkaar wat beter te leren kennen en wie weet die je er wel vrienden aan op. Het is een heel internationaal gezelschap met mensen uit Amerika, Nieuw-Zeeland, Schotland, Engeland en Nederland natuurlijk. Ik ga me uitsloven en proberen brownies te bakken in onze oven die niet echt heet wordt met ingredienten die niet met het recept matchen... hahahaha, ik laat nog wel even weten of het te eten was ;) .

Dit was het voor nu, groetjes! Taco en Petra