We dachten morgen te vliegen.... maar het is en blijft Afrika...

Helaas... we zullen morgen niet vliegen. We kregen gisteren te horen dat het aanvragen van mijn visum niet goed gegaan is.
Maandag gaat Taco een toersiten visum voor me proberen te regelen. Dan kunnen we waarschijnlijk eind van de week alsnog weg. Ik moet dan alleen verplicht binnen drie maanden voor 2 a 3 weken op vakantie. Héél vervelend! hahahaha Ik had al in de planning om deze zomer een training te doen in Zuid Afrika, dus dat ga ik dan maar gelijk plannen!

Maar goed, het is allemaal natuurlijk wel heel vervelend. We waren er klaar voor om te gaan. We hadden al afscheid genomen van iedereen, hebben geen huis en auto meer. Taco moet natuurlijk gewoon aan het werk, al heeft hij niet echt een werkplek meer in den Haag. Ik moet maar gaan bedenken wat ik dan nog ga doen... shoppen is niet handig want de koffers zitten over vol... veel thee drinken op terrasjes aan het strand dan misschien? Ik verzin vast wel iets.

We houden jullie op de hoogte!
Groetjes,
Petra

Het is bijna zo ver...

Het is een hectische tijd geweest met het uitzoeken van onze spullen, het doen van boodschappen voor een jaar en dat soort dingen. Afgelopen donderdag kwamen de verhuizers. Ze waren vroeger dan gedacht, Taco stond nog onder de douche en ik zou nog wat spullen in de goede hoeken zetten om te zorgen dat onze paspoorten niet in de container verdwenen en dergelijken. De start was dus een beetje rommelig, de verhuizers waren al begonnen en wij renden er tussendoor om belangrijke spullen te 'redden'.

Ik had heftige verhalen gehoord over verhuizers en hielt mijn hart vast, maar het waren goeie lui. Ze hadden een overvloed aan bubbeltjes papier en dozen in alle soorten en maten. Toen we zagen dat ze hun werk netjes deden zijn wij maar in de tuin neergestreken en hebben we het helemaal aan hen over gelaten. Ze zijn twee dagen bezig geweest, eerst om in te pakken en toen om de container in te pakken, en vrijdag middag om half vijf was alles klaar. Heerlijk! En toch ook wel een beetje gek om ineens in een leeg huis rond te lopen terwijl je zelf niets gedaan hebt.

Zaterdag hebben we rustig aan gedaan in een poging een beetje bij te komen van de drukte... hahaha zoals je begrijpt was één dag niet echt voldoende... Maar goed, we doen het er mee.
Deze week is Taco op een taaltraining frans bij de nonnen. Hij heeft bijna 12 uur per dag les, en van wat ik zo hoor halen ze flink de zweep er over. Stiekem ben ik wel een beetje blij dat er voor mij geen plek meer was. Ik geloof dat ik 'm liever een keer doe als ik fit ben.
Samen met Sandra en Connie het huis helemaal schoon gemaakt... jemig, wat een stof komt er los na een verhuizing! Ongelofelijk! Gisteren nog een dagje uit met Thomas en Anna wat erg leuk was! Wel jammer dat het 's middags ging regenen, maar het kon de pret niet drukken. Nu nog even de laatste administratieve zaken afronden en dan zijn we er echt klaar voor.

Als ik kans zie schrijf ik zaterdag of zondag ochtend nog even een berichtje en anders horen jullie volgende week weer van ons, vanuit Gabon!

Groetjes!
Petra

De verhuisdatum is bekend!!

Jaja, eindelijk is het zo ver, we hebben een datum!

We verhuizen 1 juni aanstaande.


We zijn heel blij dat er nu een datum staat die reëel is waar we naar toe kunnen leven. De workpermit is rond, de aanvraag voor een entry visum ligt als het goed is maandag bij de regering. Morgen gaan we uitnodigingen printen voor ons afscheidsfeestje. Het lijkt er op dat we alles kunnen doen wat nog nodig is voor we weg kunnen, Taco kan zelfs nog een week op taalcursus!

We houden je op de hoogte!
Groetjes,
Petra

In het Nieuws

Gabonese police attack fresh protests at soaring prices Lees meer